Vlada Republike Srpske pozvala je danas sve građane i javne ustanove da istaknu zastavu Republike Srpske, koja na današnji dan postaje simbolom protivljenja usvajanja dokumenta Prijedloga rezolucije o Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, kao i simbol jedinstva srpskog naroda u ovim teškim vremenima.
Ovom rezolucijom nastoji se urušiti ustavna pozicija Republike Srpske te se srpskom narodu pokušava prišiti etiketa “genocidnog naroda”.

Građani Novog Grada i Republike Srpske, kao i svi pripadnici srpskog naroda oštro se protive ovakvom nametanju propagandih dokumenata čiji je jedini cilj kreiranje lažne istine i ocrnjivanje srpskog naroda u očima svjetske javnosti.

Srpski narod još jednom stoji ujedinjen, kao i mnogo puta za vrijeme svoje istorije, u borbi protiv ovih propagandnih sistema koji na sve načine nastoje trajno uništiti njegov ugled.

Opština Novi Grad i svi njeni građani daju punu podršku Vladi Republike Srpske i njenim institucijama u borbi za očuvanje ugleda i integriteta srpskog naroda te ustavne pozicije Republike Srpske.

Print