Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Povodom Petrovdana, Dana i krsne slave opštine, večeras je u Novom Gradu održana svečana akademija na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, preduzećima i ustanovama.
Zlatne plakete uručene su bivšem ministru finansija Republike Srpske Zoranu Tegeltiji za doprinos u poboljšanju stanja i realizaciji projekata na području opštine, poslaniku u parlamentu BiH Jasminu Emriću za doprinos borbi protiv potencijalnog odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora i folklornoj sekciji Kulturno-umjetničkog društva "Una" za brojna priznanja osvojena na međunarodnim smotrama.

Srebrne plakete uručene su Radiju Novi Grad koji 50 godina prati dešavanja na području opština Novi Grad, Krupa na Uni i Dvor, Lazaru Zecu učeniku Gimnazije "Petar Kočić" za rezultate na takmičenjima, Košarkaškom klubu "Sloboda 73" za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske, penzioneru Zdravku Misirači koji je u radnom vijeku značajno doprinio razvoju u oblasti privrede i kulture i Rukometnom klubu "Srednjoškolac" koji obilježava 60 godina rada.

Osim toga, zaslužnim pojedincima i preduzećima dodijeljene su zahvalnice, a zaslužnim preduzećima plakete.

Na akademiji je predstavljen novi spot "Konji vrani" etno-grupe Kulturno-umjetničkog društva "Una", čiji je autor profesor Bojan Đurić i prikazan film "Dobro u ljudima" autora Nedeljka Lajšića koji kroz priču ljudi različitih profesija govori o Novom Gradu.

<iframe width="560" height="315" src="/

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Slogan filma i večerašnje akademije je "Sunce pokreće život na zemlji, energija mašine, a mi dobro u ljudima".

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je u obraćanju da je u ovoj lokalnoj zajednici prošle godine povećan obim spoljnotrgovinske razmjene za 32.750.000 KM u odnosu na 2017. godinu.

"Broj zaposlenih povećan je za 2,2 odsto, a do kraja godine očekujemo završetak novog proizvodnog pogona u industrijskoj zoni Poljavnice", rekao je Drljača.

On je naveo da su prošle godine u ovoj opštini realizovani projekti vrijedni 2.716.269 KM, a od početka ove godine vrijednost realizovanih projekata je 1.100.000 KM.

"Urađen je 21 kilometar novog asfalta na putevima, a u oblasti vodosnabdijevanja izgrađeno je više od 23 kilometra vodovodne mreže. U realizaciji projekata imali smo veliku podršku vlada Republike Srpske i Srbije, kao i fondova EU", naveo je Drljača.

Prema njegovim riječima, potvrda kvalitetnog rada opštinske uprave u smislu saradnje javnog i privatnog sektora ogleda se i u završetku procesa BFC sertifikacije.

U okviru obilježavanja Petrovdana, sutra u 8.30 časova biće položeni vijenci i prislužene svijeće kod spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a zatim je predviđena posjeta spomen-sobi.

Svečana sjednica Skupštine opštine Novi Grad biće održana u 11.30 časova. U 15.00 časova počinje "Kotlićijada i roštiljada", a u 20.30 časova smotra folklora.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje