Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske je pokrenulo postupak proglašavanja prethodne zaštite područja rijeke Une, uzimajući u obzir činjenice da postoji opasnost da će, u slučaju izgradnje odlagališta radioaktivnog i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora u Hrvatskoj, područje rijeke Une biti ozbiljno ugroženo.

Na zahtjev ovog ministarstva, u smislu člana 66. Zakona o zaštiti prirode („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 20/14) Republički zavod za zaštitu kulturno – istorijskog i prirodnog nasljeđa je izradio Stručno mišljenje za prethodnu zaštitu rijeke Une.

U skladu sa članom 15. Zakona o zaštiti prirode ( „Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 20/14) tokom izrade akta o zaštiti  prirodnih  vrijednosti obezbjeđuje se učešće javnosti, putem javnog uvida u Prijedlog rješenja o prethodnoj zaštiti Parka prirode „Una“ i Stručno mišljenje za prethodnu zaštitu rijeke Une.

Uvid se može izvrštiti u kancelariji broj 20 u zgradi Opštinske uprave svakog radnog dana u periodu o 8 do 15 časova ili preuzimanjem dokumenata u elektronskoj formi

Prijedlog rješenja o prethodnoj zaštiti Parka prirode Una

Stručno mišljenje za prethodnu zaštitu rijeke Une

Mišljenja i primjedbe na Prijedlog rješenja  zainteresovana javnost može dostavljati na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 30 dana od dana objavljivanja Prijedloga rješenja na oglasnoj tabli u zgradi Opštinske uprave i na zvaničnoj internet stranici Opštine Novi Grad

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje