Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com


Jutros je održana još jedna sjednica Štaba za vanredne situacije na kojoj je razmatrano trenutno stanje u vezi sa problemima uzrokovanim obilnim padavinama na teritoriji opštine Novi Grad.

Vodostaji rijeka Une i Sane su u daljem porastu, ali najviše problema su uzrokovale njihove pritoke i bujično potoci. Japra je izlijevanjem iz korita tokom prethodna dva dana uzokovala plavljenje poljoprivrednih zemljišta, pomoćnih i stambenih objekata. Potok Roga se vratio u korito ali zbog novih padavina prijeti  ponovnim izlijevanjem.  

Kada su u pitanju klizišta, evidetirana je pojava još jednog novog u naselju Derviši, te je trenutno na području opštine Novi Grad aktivno 8 klizišta.

Tokom noći došlo je do izbijanja podzemnih voda na nekoliko lokacija, te su pumpe za ispumpavanje vode postavljenje u OŠ „Sveti Sava“, SŠC „Đuro Radmanović“ i u poslovnom objektu u naselju Urije.

Kada je u pitanju stanje sa putnim pravcima, ono je od juče nepromijenjeno, te i dalje postoji prekid u komunikaciji prema naseljma Jošava i Šuća.

Na sjednici Štaba je dogovoreno da se na mjesta na kojima postoji opasnost od izlivanje vode dopreme pijesak i vreće, kako bi se uz koordinaciju predjsednika Savjeta mjesnih zajednicana ugroženih područja na vrijeme moglo reagovati.

Sve nadležne službe su 24 časa na terenu, gdje prate stanje, a broj 121 je otvoren za sve prijave građana.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje