Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Opština Novi Grad i Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske u saradnji sa MUP-om RS, Dječijim vrtićem „Pčelica Maja“ i JU SŠC „Đuro Radmanović“ i drugim subjektima iz oblasti bezbjednosti saobraćaja organizovali su obilјežavanje Dana bezbjednosti saobraćaja u Novom Gradu, sa cilјem isticanja značaja prevenicije i edukacije djece i mladih u svrhu povećanja njihove bezbjednosti.

U okviru obilјežavanja za djecu iz vrtića „Pčelica Maja“ na platou ispred kina postavlјen je poligon za saobraćajno-vaspitnu obuku djece u saobraćaju, dok su srednjoškolci imali priliku isprobati simulator prevrtanja vozila uz pomoć kojeg su na realnom primjeru mogli vidjeti kako izgleda saobraćajna nezgoda sa prevrtanjem vozila, ali su istovremeno mogli uvidjeti svrhu, značaj i neophodnost korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS  Mladen Petrović  istakao je da se sa najmlađima treba raditi kako bi usvojili dobre navike kad je u pitanju poštovanje saobraćajnih propisa.  "Stariji teže mijenjaju svoje navike zato treba kod mladih razvijati dobre navike. Mladi će svojim ponašanjem uticati i na starije", rekao je on.

Obilјežavanju je prisustvovao i načelnik Opštine Novi Grad koji je rekao: „Opština Novi Grad je prepoznala značaj prevencije i edukacije najmlađih učesnika u saobraćaju, ali i onih nešto starijih koji su u periodu života kada stiču uslove za posjedovanje vozačke dozvole i upravlјanje motornim vozilom“.

Mališanima iz Dječijeg vrtića „Pčelica Maja“ podijelјeni su edukativni materijali, dok su srednjoškolicima podijelјene majice sa natpisom „Niti 1 nevezan pojas“.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje