Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obavještava polјoprivrednike da je danas objavlјen Javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2022. godini, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objavlјivanja.

Iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske podsjećaju polјoprivrednike na obavezu ažuriranja podataka u Registru polјoprivrednih gazdinstava i Registru korisnika podsticajnih sredstava za razvoj polјoprivrede i sela u Srpskoj, što je jedan od uslova za ostvarivanje prava na korištenje novčanih podsticaja za razvoj polјoprivrede i sela.

Polјoprivredna gazdinstva koja nisu izvršila redovno godišnje ažuriranje podataka neće moći ostvariti pravo na podsticajna sredstva za kapitalne investicije, navodi se u saopštenju.

Nosioci porodičnih polјoprivrednih gazdinstava obavezni su Poreskoj upravi Srpske prijaviti obavezu doprinosa za 2021. godinu u skladu sa propisima o doprinosima, te izmiriti obaveze po osnovu naknade za protivgradnu zaštitu za 2021. godinu u skladu sa propisima o protivgradnoj zaštiti.

Polјoprivredna gazdinstva upisana u Registar gazdinstava svake godine, od 1. januara do 15. maja, obavezno prijavlјuju nadležnoj organizacionoj jedinici APIF-a podatke o načinu korišćenja registrovanog zemlјišnog posjeda, to jest podatke o zasijanim, odnosno zasađenim polјoprivrednim kulturama na registrovanom polјoprivrednom zemlјištu i vrstama i trenutnom brojnom stanju stočnog fonda.

Porodično gazdinstvo upisuje se u Registar gazdinstava kao komercijalno ili kao nekomercijalno gazdinstvo.

Javni poziv možete pronaći na sajtu Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, kao i na sajtu Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.

 

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje