Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa načelnikom opštine Novi Grad Miroslavom Drlјačom.

Na sastanku kojem su prisustvovali ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i predsjednik Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i Republike Hrvatske Božo Zovko, razgovarano je o prekategorizaciji graničnog prelaza Novi Grad - Dvor u kategoriju graničnog prelaza za transport roba koje ne podliježu inspekcijskom nadzoru.

Prekategorizacija će omogućiti lakši promet roba i olakšati poslovanje privrednim subjektima sa područja prijedorskog regiona i Unsko-sanskog kantona.

Granični prelaz Novi Grad - Dvor je imao kategoriju graničnog prelaza za transport roba sve do 2013. godine.

Tokom sastanka konstatovano je da su stvoreni tehnički uslovi za prekategorizaciju graničnog prelaza, kao i  da ne postoji niti jedno otvoreno pitanje između BiH i Hrvatske po ovom pitanju.

Takođe, dogovoreno je i da će Mješovita komisija za praćenje provođenja Ugovora o Granici između BiH i Republike Hrvatske na sastanku u drugoj polovini mjeseca juna razgovarati o ovom zahtjevu.

Ovom prilikom, načelnik Opštine Novi Grad izrazio je zahvalnost predsjedavajućem Savjeta ministara, ministru komunikacija i transporta u Savjetu ministara, kao i predsjedniku Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i Republike Hrvatske, na pomoći u rješavanju ovog pitanja koje je od velikog značaja za građane i privredne subjekte Novog Grada i regiona.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje