Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača sastao se danas sa ministrom untrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačom, a na sastanku je razgovarano migrantskoj krizi, video nadzoru, saradnji lokalne zajednice sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kao i o opštem stanju bezbjednosti u Novom Gadu.

Govoreći o stanju sa migrantskom krizom Lukač je novinarima nakon sastanka rekao da na međuentitetskoj liniji, koju kontroliše MUP RS, migrantska kriza nije više toliko izražena. "Kako u Novom Gradu, tako i u čitavoj Republici Srpskoj, policija je prisutna i reaguje na pojavu migranata stavljajući ih pod kontrolu  kako ne bi mogli praviti krivična djela i ugroziti građane Srpske", rekao je ministar Lukač. Komentarišući saradnju MUP-a i Opštine Novi Grad on je naveo da je ona do sad bila korektna, te da su ranije potpisani sporazumi o sprovođenju video-nadzora, koji je već neko vrijeme u funkciji.  „Mi smo proširili taj sporazum, te ćemo u narednom periodu instalirati nove kamere za video-nadzor, za kontrolu svih bitnih raskrsnica, puteva, objekata, kako bi po principu „pametnih gradova“, držali situaciju pod kontrolom, spriječili činjenje bilo kakvih krivičnih djela", rekao je Lukač.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača je rekao da je stanje bezbjednosti na području opštine Novi Grad izuzetno povoljno, te da je u odnosu na prethodni period dosta manje izražen problem migrantske krize. "Vjerujem da će povoljno bezbjednosno stanje biti zadržano i u narednom periodu, ali i da će biti unaprijeđeno u smislu realizacije projekata signalizacije na saobraćajnicama i proširenja projekta sistema video-nadzora, koji je opština otpočela prije nekoliko godina", rekao je Drljača, koji je takođe  pohvalio saradnju Opštine Novi Grad sa Policijskom stanicom Novi Grad, Policijskom upravom Prijedor i MUP-om Republike Srpske.

 

 

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje