Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U skladu sa aktuelnim dešavanjima i najavama za održavanje protesnog skupa u Novom Gradu, 13.9.2019. godine u organizaciji Nezavisnog bloka, u cilju objektivnog obavještavanja građana kako Bosne i Hercegovine, tako i regiona, dužni smo reagovati na navode u pojedinim medijima. 

Putem medija www.cazin.net (9.9.2019.godine), novinske agencije Patria (9.9.2019.godine) i www.klik.ba (11.9.2019. godine) plasiraju se informacije da se protestni skup organizuje u saradnji sa Opštinom Novi Grad. Ovim putem se ograđujemo od ovakvih izjava.

Rješenjem od 04.09.2019. godine, broj 03/12-370-120/19 kojim se "Nezavisnom bloku", Dolina 11, Sarajevo, odobrava korištenje javne površine za navedeni skup, a u skladu sa demokratskim principima i pravnom legistlativom, navedeno Rješenje se ne može i ne smije iskorištavati za plasiranju informacije da se radi o saradnji i zajedničkom organizovanju skupa. Jednako pozitivan odgovor će i u buduće dobijati svaka druga politička stranka koja ispunjava zakonom propisane uslove za odobravanje sličnih zahtjeva.  

Pored toga, putem portala www.trgovskamora.com, Nezavisni blok navodi da organizaciju ovog skupa podržava načelnik opštine Novi Grad. Važno je ponoviti, da to što instuticija daje odobrenje putem Rješenja broj 03/12-370-120/19 za okupljanje na javnoj površini, ne znači da se na ovakvo postavljanje stvari gleda u pozitivnom svjetlu, štaviše izražavamo žaljenje iz razloga što predstavnik Nezavisnog bloka, gospodin Senad Šepić nije prepoznao važnost dogovora i poštovanja načela koja se podrazumjevaju u ovakvim situacijama.

Opština Novi Grad u saradnji sa susjednim opštinama, općinama i gradovima, kao i predstavnicima kantonalnog nivoa Unsko-sanskog kantona i predstavnicima Ministarstva prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske organizuje okupljanje na Trgu Mladena Oljače, 27.9.2019. godine, na kom neće biti mjesta promociju političkih opcija, naročito uoči 2020. godine koja je rezervisana lokalne izbore. Posljednje što želimo je dati podršku prikupljanju političkih poena na temi koja je od životne važnosti za opstanak sjevero-zapadne Bosne i Hercegovine kao i Sisačko-moslovačke županije.

Odlučnog smo stava da problem potencijalnog odlaganja radioaktivnog otpada, istrošenih izvora i istrošenog nuklearnog goriva iz nuklearne elektrane Krško u kasarni Čerkezovac, podjednako problem svih građana, tako da u skladu s tim uvjek ćemo pozdraviti sve pozitivne iskorake, a kategorično se ograditi od performansa kojima to nije primarni cilj.

 

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje