Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Opština Novi Grad organizuje protesno okupljanje u znak protivljenja namjeri Republike Hrvatske da u kasarni Čerkezovac odlaže radioaktivni otpad, istrošene izvore i istrošeno nuklearno gorivo iz nuklearne elektrane Krško, S obzirom da je za 30. septembar najavljen sastanak resornih ministara Slovenije i Hrvatske u vezi dogovora o zajedničkom odlagalištu na lokaciji Vrbine, naša namjera je da još jednom jasno i nedvosmisleno ukažemo da je za građane Novog Grada i susjednih opština s obje strane rijeke Une neprihvatljiva lokacija Trgovska gora, mikrolokacija Čerkezovac.

Na protestu u Novom Gradu očekujemo predstavnike Ministarstva prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske, ministarku Srebrenku Golić,poslanike u Parlamentarnoj skupšini Bosne i Hercegovine, predstavnike Vlade Unsko- sanskog kantona, načelnike i gradonačelnike susjednih opština i gradova s obje strane rijeke Une, kao i predstavnike nevladinog sektora. Smatramo da je krajnje vrijeme da potvrdimo jedinstven stav i da nakon 20 godina istrajavanja i protivljenja namjerama Hrvatske ne dozvolimo podjele po bilo kojoj osnovi, naročito političke perfomanse usmjerene na prikupljanje jeftinih političkih poena.

U skladu s tim pozivamo sve građane sjevernozapadne Bosne i Hercegovine i Sisačko - moslavačke županije da nam se pridruže 27. septembra na Trgu Mladena Oljače u Novom Gradu, da zajedno poručimo da radioaktivnom otpadu nema mjesta u našim dvorištima.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje