Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U okviru putujućeg festivala filmova o zaštiti životne sredine "Smaragdni eko-film festival" (SEFF) u Narodnoj biblioteci u Novom Gradu su danas prikazana dva kratkometražna dokumentarna i dva animirana filma 
Projekcije su organizovane su u saradnji sa Udruženjem "Grin tim", a direktor SEFF festivala Danijel Pavlić rekao JE da je žiri ove godine odabrao 70 filmova koji će biti prakazani u više gradova sa dominantnom temom: problemima plastike u morima i okeanima i pretjeranim izlovljavanjem ribe.
"Moramo se probuditi za spas naše planete, inače nam se ne piše dobro, što se može vidjeti i u filmovima koje prikazujemo", poručio je Pavlić, prema njegovim riječima, cilj ovog festivala je da se probudi svijest građana da se, djelujući lokalno na zaštiti životne sredine, može poboljšati globalno stanje.

Pavlić kaže da svi filmovi koji će biti prikazani u okviru ovog festivala nose ekološku poruku i upozorenje o čovjekovom zagađivanju prirode..

Međunarodni festivalski tim koji čine mladi ekolozi i filmadžije iz Belgije, Rumunije, Srbije, Holandije, Francuske, Italije, Poljske, Indije i Hrvatske, biciklima će, na putu dugom oko 400 kilometara, tokom trajanja festivala proći kroz dvadesetak mjesta urbane i ruralne zone uz rijeku Unu u Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Hrvatskoj.

Jedinstveni putujući festival filmova o zaštiti životne sredine "Smaragdni eko-film festival", koji organizuje Ekološko-kulturna scena iz Hrvatske Kostajnice, počeo je u petak, 21. juna u Martin Brodu, a završava u petak, 28. juna u Hrvatskoj Kostajnici. Filmove podijeljene u tri kategorije: kratkometražni, dugometražni i animirani, ocijeniće devetočlani međunarodni žiri.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje