Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Ekološka manifestacija "Dani rijeke Sane" održana je ove godine 18. put, izlivanjem izvorske vode rijeke Sane na njenom ušću u rijeku Unu na gradskoj plaži Ada u Novom Gradu.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Opštine Novi Grad Borivoj Japundža istakao je da manifestaciju organizuju zajednički opštine u slivu rijeke Sane, te da manifestacija ima za cilj očuvanje ove rijeke. 
"Želja je da Sana bude jednako čista na ušću kao što je na izvoru, a to simbolično pokazuje i ekološka štafeta koja svake godine prolazi kroz opštine u slivu rijeke Sane", rekao je on.

Ekološku štafetu "Akva Sana" prvo je na gradsku plažu "Ada" donio član Karate kluba "Rajko Crnobrnja Gligo" Savo Abdulaj, koji je dva puta proglašen za najuspješnijeg mladog sportistu u Novom Gradu, a zatim je voda simbolično izlivena.
"Čast mi je da sam ja odabran da donesem ekološku štafetu i poručio bih svima, posebno mladima, da treba da čuvamo rijeku Sanu", rekao je on.

Daliborka Davidović, načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Ribnik, rekla je da su izvorsku vodu rijeke Sane u ekološku štafetu zahvatili predstavnici ove opštine. 
"Trudimo se da rijeka Sana u dijelu koji prolazi opštinom Ribnik bude čista i da podignemo svijest građana koliko znače čiste rijeke", rekla je ona danas.

Ekološka štafeta juče je prošla kroz Ključ, Sanski Most i Oštru Luku, a danas je manifestacija nastavljena od Prijedora i završena u Novom Gradu.

Na gradskoj plaži "Ada" danas su uručene i prigodne nagrade učenicima novogradskih osnovnih škola za najbolje likovne i literarne radove o rijeci Sani, a nagrade i diplome uručio je Borivoj Japundža, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Novi Grad.

Manifestacija "Dani rijeke Sane" pokrenuta je 2001. godine na inicijativu Misije OEBS-a u BiH, a pod sloganom "Sana jednako čista na izvoru i ušću".

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje