Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, delegacije Opštine Novi Grad i udruženja proisteklih iz proteklog rata položile su danas vijence i zapalili svijeće kod centralnog spomen obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Novom Gradu.
Ministar Milunović rekao je danas da je kroz projekte zbrinjavanja Vlade Srpske u Novom Gradu zbrinuta 201. porodica za šta je izdvojeno 2.600.000 KM.
"I u projektu stambenog zbrinjavanja i za izgradnju spomenika podršku je dala opština Novi Grad. Opština Novi Grad značajno je doprinijela odbrani Republike Srpske. Novogradska brigada je u proteklom ratu imala 388 poginulih boraca i više od hiljadu ranjenih. Brigada je odbranila kompletnu teritoriju opštine", rekao je on.
Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da se grant za organizacije proistekle iz minulog rata svake godine povećavava i da iznosi više od 120.000 KM.
"Opština Novi Grad pomaže u skladu sa mogućnostima, prema evidencijama u našoj opštini ima 4.500 demobilisanih boraca", rekao je on.
Na današnjoj Izbornoj skupštini za predsjednika Opštinske boračke organizacije izabran je Marinko Gačić, koji je ovu dužnost obavljao i do sada. On je okupljenima poručio da će nastaviti da se zalaže za poboljšanje statusa boraca i položaja boračkih kategorija.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje