Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Čas na otvorenom "Recimo stop odlaganju nuklearnog otpada" učenici trećeg razreda SC "Đuro Radmanović" održali su danas u glavnoj ulici u Novom Gradu. Oni su na času izrazili svoje protivljenje planiranom odlaganju radioaktivnog i nuklearnog otpada uz rijeku Unu, manje od 3 kilometra od njihove škole.
"Želimo da upoznamo naše građane koliko je ozbiljna i opasna namjera da se u našoj blizini odlaže radioaktivni otpad, da postanu svjesni da takav otpad negativno utiče na ljude, biljni i životinjski svijet i životnu sredinu uopšte", rekla je Una Borojević, jedna od učenica.
"Tokom pripreme smo radili anketu u našoj školi i 98 odsto učenika se izjasnio da su upoznati sa ovim problemom", rekao je učenik Željko Goronja.
Oni su takođe istakli da zaslužuju zdrav život, čistu prirodu i rijeku Unu, sve ono što i njihovi vršnjaci u drugim sredinama imaju.
Predsjednik Udruženja „Green team“ Mario Crnković rekao je da će u narednih mjesec dana biti organizovane prezentacije i u gradovima u slivu rijeke Une.
Prezentovanu temu učenici su obradili u sklopu predmeta Demokratija i ljudska prava, osvojivši prvo mjesto na regionalnom takmičenju u Prijedoru.
 

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje