Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

 

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je na održanoj skupštini Udruženja penzionera da je iz opštinskog budžeta obezbijeđeno 5.500 KM za redovne poslove i 30.000 KM za projekte koje ovo udruženje realizuje.
"Svjesni smo da moramo naći načina da pomognemo i udruženje i penzionere. Oni realizuju brojne aktivnosti što je dobro. Nadamo se da će u narednom periodu biti moguće obezbijediti i veći iznos za aktivnosti udruženja", rekao je Drljača.

Nedeljko Zgonjanin, predsjednik ovog Udruženja, rekao je da će se povodom 1. oktobra, Dana starih osoba, biti organizovano druženje penzionera, šahovski turnir, te jednodnevni izleti.
"Prošle godine smo prvu put uz pomoć Opštine Novi Grad bili u mogućnosti da organizujemo odlazak 30 penzionera na banjsku rehabilitaciju u Mlječanicu. Opština je snosila 70 odsto troškova, korisnici 30 odsto, a Udruženje je obezbijedilo prevoz", rekao je Zgonjanin.
On je istakao da će i ove godine 35 penzionera iz Novog Grada boraviti u banji Mlječanica deset dana i to od 8. maja.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj istakao je da starija populacija ima više problema nego druge kategorije društva.
"Iznos penzije je povećavan, ali se sve više javlja problem punjenja fondova zbog odliva radne snage u druge zemlje", rekao je on.

Prošle godine je Udruženje isplatio 252. jednokratne pomoći po 50 KM najugorženijim članovima, te novačnu pomoć porodicama 222 umrla penzionera po 500 KM, a pakete sa prehramebnim i higijenskim artiklima, koji su obezbijeđeni uz podršku Opštine Novi Grad, dobila su 453 penzionera sa najnižim penzijama.

 

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje