Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

 
U okviru projekta "Razvoj poslovanja na selu" štale farmera u Novom Gradu bogatije su za 26 rasnih steonih junica i dvije rolobalirke.
"Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je opredjeljeno da sve više sredstava ulaže u kapitalne investicije, jer smo svjesni da bez ulaganja u novu opremu, novu mehanizaciju, novi podmladak, nova vozila ne možemo da razvijamo poljoprivredu. Ovo je upravo doprinos jednoj takvoj ideji i namjeri," rekao je Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.
Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da je ovaj projekat rezultat rada Ministarstva, lokalnih zajednica i proizvođača.
"Praktično četvrti projekat od nove godine. Uglavnom se radi o nabavci opreme, steonih junica, vozila 
su nabavljena za dvije zadruge koje funkcionišu na području Novog Grada, za udruženje pčelara oprema za preradu voska i pravljenje satnih osnova. Ono što je bitno da se ulaže u nove tehnologije, tako da ukupna vrijednost ova četiri projekta iznosi više od 360 hiljada maraka," rekao je Drljača.
Mljekari sa područja Novog Grada godišnje isporuče oko 4,5 miliona litara mlijeka, a uz podršku resornog ministarstva u prošloj godini u opštini Novi Grad završena su i dva infrastrukturna projekta.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje