Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U sklopu programa podrške poljoprivrednoj proizvodnji MinistarstvA poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, koji se realizuje uz podršku Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), direktori poljoprivrednih zadruga iz Novog Grada "Agrojapra" Nada Nešković Railić i "Agronova" Darko Vujanović, preuzeli su danas nova dostavna vozila, kombije, vrijednosti oko 84.000 KM.
Načelnik opštine Miroslav Drljača istakao je da će vozila pomoći poljoprivredu djelatnost u ovim zadrugama.
"Trudimo se da učestvujemo u svim projektima koji mogu poboljšati stanje u poljoprivredi. Ovim zadrugama je bio problem transport proizvoda i sada se nadamo da je to riješeno", rekao je Drljača.
Danijel Egić, rukovodilac prijedorske kancelarije Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede istakao je da je ovo samo jedan u nizu realizovanih projekata na području opštine Novi Grad.
Predstavnici zadruga rekli su da će vozila poslužiti za prevoz proizvoda iz zadružne pekare, uljare, mlina i sušare u "Agrojapri", te u "Agronovi" za prevoz jagoda i krastavaca kornišona kooperanta kompanije "Prijedorčanka" i firme "Kine".
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Srpske za dostavna vozila obezbijedilo je 70 odsto, a Opština Novi Grad i zadruge po 15 odsto sredstava.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje