Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Na sjednici opštinskog Foruma za bezbjednost zaključeno je da je stanje bezbjednosti na teritoriji opštine dobro. 

 

U zgradi Opštinske uprave održana je sjednica opštinskog Foruma za bezbjednost, na kojoj je raspravljano o stanju bezbjednosti na teritoriji opštine Novi Grad, kao i realizaciji zaključaka sa prethodne sjednice Foruma. 

Kada je u pitanju stanje bezbjednosti na području opštine Novi Grad zaključeno je da je od početka godine u kontinuitetu dobro, a da je procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po nepoznatom počiniocu 82 posto. Kada je riječ o javnom redu i miru, tokom 11 mjeseci ove godine broj tuča i fizičkih napada smanjen je za više od 50 posto, dok je stanje u oblasti saobraćaja, takođe ocijenjeno kao dobro. 

Načelnik Opštine Miroslav Drljača je izrazio zadovoljstvo zbog dobrog stanja bezbjednosti u Novom Gradu, te je naglašavajući značaj i subjektivnog i objektivnog osjećaja sigurnosti kod građana, pohvalio rad i zalaganje Policijske stanice Novi Grad. 

Od posljednje sjednice Foruma Opštinska uprava je uložila maksimalne napore kako bi se ralizovali zaključci sa prethodne sjednice, a koji su u nadležnosti Opštinske uprave. S tim u vezi, važno je spomenuti  da je riješen problem pasa lutalica, te da su pušteni su u rad semafori. Kada je dalje u pitanju rješavanje pitanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, Opštinska uprava je o problemu pješačke staze u naselju Tunjica obavijestila nadležni organ JP “Putevi Republike Srpske”, poslana je urgencija za postavljanje svjetlećih saobraćajnih znakova u blizini pješačkog prelaza kod Doma penzionera, kao i za obilježavanje pješačkog prelaza na magistralnom putu Novi Grad-Bihać, u mjestu Roga. Kada je riječ o proceduri rješavanja statusa autobuske stanice “Kozaraprevoz”, treba reći da je ona u završnoj fazi, te da će se okončanjem procedure riješiti dugogodišnji problem  vezan za  bezbjednost svih putnika koji se prevoze autobusima, a pogotovo učenika, koji najviše koriste ovaj vid prevoza. 

 Do kraja godine će biti održani sastanci radnih grupa Foruma za bezbjednost kako bi bili sačinjeni planovi za narednu godinu, a kada je riječ o aktivnostima, uskoro se očekuje uspostavljanje sistema videonadzora, a u cilju povećanja bezbjednosti svih građana.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje