Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Od sutra počinje republička saobraćajno-preventivna kampanja kojom se želi uticati na svijest vozača da pijani ne sjedaju za upravljač vozila.

Od 15. do 31. decembra 2017. na teritoriji Republike Srpske provodiće se preventivna saobraćajno-preventivna kampanja pod nazivom  „Ako misliš piti, vozač nemoj biti“.

Kampanjom, koju zajedno realizuju Ministarstvo saobraćaja i veza RS, MUP RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS, Auto-moto društava, preduzeće "Molson kors" i lokalne zajednice, želi se ukazati na opasnosti kojima su izloženi vozači i pješaci, a koji pod uticajem alkohola upravljaju vozilima ili se kreću kolovozom. Cilj kampanje je da se skrene pažnja javnosti na činjenicu da predstojeći novogodišnji, božićni i drugi praznici donose sa sobom povećano konzumiranje alkohola, zbog čega je važno uticati na svijest vozača da pijani ne sjedaju za upravljač vozila, već u tim situacijama da koriste sredstva javnog prevoza ili taksi službu. U Srpskoj se od januara do novembra ove godine dogodila 8.713 saobraćajna nezgoda u kojima je smrtno stradalo 98 lica, a 508 zadobilo teške tjelesne povrede. Alkohol je bio jedan od najčeših uzroka nastanka navedenih saobraćajnih nezgoda.

Količina od 0,5 promila alkohola u krvi povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode za dva puta. Sa jednim promilom alkohola u krvi rizik od nastanka saobraćajne nezgode je sedam puta veći, a kod 1,4 promila čak 20 puta.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje