Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Dana 09.11.2017. godine u skupštinskoj sali Opštine Novi Grad održana je 3. sjednica Privrednog savjeta opštine, na kojoj su, između ostalih, na dnevnom redu bile tačke: Izvještaj o realizaciji zaključaka sa prethodne sjednice, Informacija o sprovođenju BFC sertifikacije Opštine Novi Grad i Informacija o anketiranju privrede o pitanjima bitnim za poslovanje i lokalni ekonomski razvoj. Pored članova Privrednog savjeta sastanku su prisustvovali i načelnik opštine Miroslav Drljača, zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač i predstavnik CRS-a Vojislav Ivanović.
Načelnik Opštine Novi Grad Miroslav Drljača, između ostalog, upoznao je članove Privrednog savjeta sa trenutnim aktivnostima koje se realizuju u vezi sa graničnim prelazom u Novom Gradu.
On je na sastanku rekao da na posljednjoj sjednici Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima nije bilo konačnog rješenja za granični prelaz u Novom Gradu, a nastavak sjednice Mješovite komisije planiran je za 4. decembar, kada se očekuje i izjašnjavanje o pitanju graničnog prelaza u Novom Gradu.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Mira Drljača upoznala je prisutne s realizacijom zaključaka sa prethodne sjednice Privrednog savjeta, koja je održana 04.05.2017. godine.
Predstavnik CRS-a Vojislav Ivanović, u drugom dijelu sastanka, informisao je prisutne članove o sprovođenju BFC sertifikacije Opštine Novi Grad.
Opština Novi Grad je potpisala Ugovor o sprovođenju BFC sertifikacije sa Privrednom komorom Republike Srpske, čime je zvanično pokrenut postupak ulaska u proces BFC sertifikacije, koji promoviše standarde i omogućava ocjenu kvaliteta i informacija koje lokalne uprave pružaju privrednicima. BFC sertifikat je najbolji mehanizam da Opština Novi Grad postane prepoznatljiva kao Opština koja ima povoljan poslovni ambijent, što je efikasan način za zadržavanje postojećih i privlačenje novih investicija na području opštine Novi Grad.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje