Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Avio-bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata Tim za podvodno deminiranje Republičke uprave Civilne zaštite danas je uspješno uklonio iz korita rijeke Sane. Mile Međed, direktor ove uprave, istakao je da se radilo o složenoj akciji, te da je bomba nakon toga uspješno neutralisana u napuštenom kamenolumu u Petkovcu.
"Riječ je o eksplozivnoj napravi teškoj 226 kilograma, koja u sebi ima 40-50 kilograma eksploziva. U današnjoj akciji posmatrači su bili kolege iz Ministarstva unutrašljih poslova Češke, s kojima imamo jako uspješnu saradnju unazad godinu i po dana", rekao je on. Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad, naveo je da je današnja akcija bila veoma važna za sigurnost grada i njegovih stanovnika..
"Sama akcija uklanjalja bombe iz korita trajala je 30 minuta što pokazuje da su sve službe dobro odradile pripremu", rekao je on, naglasivši da na lokaciji na kojoj je danas izvedena akcija ima još jedna avio-bomba, a uzvodno kod željezničkog mosta na Sani još njih nekoliko.
U pripremi ove akcije istaknuto je, takođe, da će timovi Republičke uprave Civilne zaštite sa kolegama iz Češke, u narednom periodu, obaviti izviđanje korita rijeke Sane, te lociranje zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje