Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U organizaciji Tima za borbu protiv droge, alkohola i pušenja Opštine Novi Grad za učenike osnovnih škola "Vuk Karadžić" i "Sveti Sava" u Novom Gradu danas je održano predavanje o prevenciji bolesti zavisnosti.

Specijalisti neuropsihijatri Zavoda za bolesti ovisnosti kantona Sarajevo i predavači Nermana Mehić Basara i Snježana Marjanović izjavili su da Zavod akcenat stavlja na prevenciju i da posebno sarađuje sa školama.

"Prošle godine u našoj ustanovi imali smo 36 pacijenta koji su se javili prvi put, a godinu dana ranije to je bilo duplo više. Cijenimo da kontinuirana prevencija ima rezultate", rekla je Mehićeva.

Prema njenim riječima, kod mladih je sve očigledniji porast upotrebe alkohola, psihostimulansa i nargile.

Marjanovićeva kaže da je veoma bitno da roditelji prepoznaju svaku promjenu ponašanja djece i da pravovremeno razviju konstruktivan i stvaran dijalog s djecom, naglasivši takođe da je u društvu i prilikom liječenja prisutna stigmatizacija zavisnika.

Miranda Baltić, predsjednik Tima za borbu protiv droge alkohola i pušenja, rekla da je predavanje bilo veoma korisno kako za učenike, tako i nastavnike, dodavši i da će do kraja godine današnji predavači prirediti i publikaciju koju će štapati opštinski tim.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje