Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Povodom 1. marta - Međunarodnog Dana civilne zaštite i Dana zaštite i spasavanja u skupštinskoj sali Opštine Novi Grad održana je svečana sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije. 
Prisutne je na sjednici pozdravio zamjenik načelnika Opštine Novi Grad Bojan Lukač, koji je ovom prilikom podjsetio na sve aktivnosti koje su u proteklih godinu dana sprovedene u cilju unapređenja zaštite građana Novog Grada, kao i o planovima za naredni period. On je naglasio da je vrline i mane postojećeg sistem zaštite i spasavanja i civilne zaštite teško vidjeti u mirnim periodima, ali da će se u slučaju nekog problema prvo biti uočeni nedostaci. S tim u vezi on je naglasio: „Svakodnevno treba raditi na unapređenju sistema zaštite i osposobljavanju ljudi koji će u slučaju potrebe tačno znati kako treba da se ponašaju i na koje sve načine mogu zaštititi svoje građane, kako bi se umanjila mogućnost pojave nedostataka u kriznim situacijama".
Na dnevnom redu sjednice Štaba našla se Informacija o stanju zaštite i spasavanja na području opštine Novi Grad, a govorilo se i o izradi planova operativnog sprovođenja Plana odbrane od poplava i Plana aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u Republici Srpskoj u 2017. godini, zatim o uklanjanju neeksplodiranih ubojitih sredstava iz rijeke Sane, te obuci ronilaca.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje