Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Nakon što je vodostaj na mjernom mjestu pao na nivo od 496 cm Opštinski štab za vanredne situacije donio je Odluku kojom se ukida Vanredna situacija zbog elementarne nepogode nastale pojavom obilnih padavina i poplava na području opštine Novi Grad.

Na osnovu informacija kojima raspolaže Štab zaključeno je da stanje smiruje, da se očekuje dalje opadanje vodostaja, te da su stečeni uslovi za proglašenje stanja redovne odbrane od poplava. Na sjednici je razgovarano i o nastalim štetama te je definisano da svi građani koji su pretrpjeli štetu u poplavama mogu istu da prijave na broj 121. Rok za prijavu štete je do 10.06.2023.godine. S tim u vezi, zaključeno je i da je u što kraćem roku potrebno je formirati 3 komisije za procjenu štete i to za štete na stambenim i pomoćnim objektima, putnoj infrastrukturi i štete na usjevima poljoprivrednim površinama. Štab je donio odluku da sve škole, osim OŠ „Sveti Sava“, sutra nastave sa radom, kao i JU Javna ustanova Dječiji vrtić „Pčelica Maja“.

Vodu za piće je neophodno i dalje prokuhavati do okončanja analize vode, a o rezultatima će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje