Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Novi Grad je u subotu bio domaćin  starta poslјednje etape trke "Beograd - Banjaluka", a momenat pred sam početak trke, Novlјani su iskoristili kako bi zatražili pomoć svih 30 zemalјa učesnica trke u borbi protiv izgradnje Centra za odlaganje RAO na Trgovskoj gori.

Naime, nekoliko trenutaka prije početka trke, u startnoj zoni razvijeni su baneri sa natpisom „HELP“ i „OUR FUTURE IS NOT FOR SALE“, kojima su Novlјani i aktivisti „Green Teama“  zatražili pomoć, ali i poručili da njihova budućnost nije na prodaju.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drlјača je tokom svog obraćanja, ističući zadovolјstvo što je Novi Grad jedan od domaćina jednog tako velikog događaja, te naglašavajući lјepote i prirodna bogatstva ovog kraja, takođe iskoristio priliku kako bi skrenuo pažnju javnosti na problem građana regije zapadnog dijela Krajine sa izgradnjom Centra za odlaganje RAO na Trgovskoj gori. "Nama Una znači život, a biciklizam je odličan sport za promovisanje zdravih životnih navika. Nadam se da će naš apel snažno odjeknuti i da ćemo zaustaviti namjere onih koji su odlučni da nam veliku opasnost dovedu na kućni prag", rekao je Drlјača.

On je zamolio takmičare da u zemlјe odakle dolaze prenesu utiske o lјepotama Novog Grada ali i da prenesu informaciju o opasnosti koja prijeti ovdašnjem stanovništvu. „Molimo vas da svijetu prenesete naš strah za život i zdravlјe. Molimo vas da u zemlјama iz kojih dolazite stanete uz nas za zaštitu života lјudi ovog prijatelјskog kraja, koji svakog dočeka raširenih ruku“, rekao je on  i naglasio: „Novi Grad ne želi radioaktivni otpad u blizini Une! Novi Grad ne želi radioaktivnu vodu! Novi Grad ne želi radioaktivnu hranu! Novi Grad ne želi bolesnu djecu!“.

Trka je završena istog dana u Zalužanima kod Banjaluke. U trci je učestvovalo 175 biciklista iz 30 zemalјa, koji su vozili trasom dugom 600 kilometara, koja prolazila je kroz 15 gradova u Srbiji i Republici Srpskoj.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje