Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je sa zamjenikom načelnika opštine Novi Grad Bojanom Lukačom i predsjednikom Skupštine opštine Zoranom Kukavicom obišao nekoliko lokacija na teritoriji opštine Novi Grad na kojima je došlo do štete usljed poplava koje su juče zadesile Novi Grad.

Ministar je novinarima rekao da će za sanaciju štete od jučerašnjeg nevremena u Novom Gradu  biti izdvojeno 100.000 KM, a prema riječima zamjenika načelnika Bojana Lukača ovu pomoć  je najavio i premijer Radovan Višković.

U Novom Gradu je juče za dva časa palo čak 111 litara kiše po metru kvadratnom, a za 24 časa palo je 147 litara, čime je premašen istorijski maksimum od 80 l/m2 na 24 časa.

Obilne padavine uzrokovale su bujične poplave, izbijanje podzemnih voda, a najveći problemi su nastali u naseljima Vidorija, Urije, Jablanica i Roga, kao i u užem gradskom području gdje su ulice bile potpuno pod vodom, a aktivirano je i nekoliko klizišta, zbog kojih su ugrožena najmanje 4 stambena objekta u naselju Jablanica. Voda je juče, osim u stambene objekte ušla i u Osnovnu školu "Vuk Karadžić", Srednjoškolski centar "Đuro Radmanović", Sportsku dvoranu i dva preduzeća.

Ekipe su konstantno na terenu, situacija se stabilizuje, a sve prijave štete se evidentiraju u Centru za informisanje.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje