Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

 

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović  posjetio je Opštinu Novi Grad gdje se sastao sa načelnikom opštine Novi Grad Miroslavom Drlјačom i njegovim zamjenikom Bojanom Lukačom.

Na sastanku je govoreno o ulaganjima na teritoriji opštine Novi Grad, stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija, socijalnim zbrinjavanjima, zapošlјavanju, te ulaganjima u spomen-obilјežja.

Ministar Milunović nakon sastanka medijima je rekao da je tokom sastanka potvrđena dobra dosadašnja saradnja. „Kroz različte projekte Ministarstva u opštinu Novi Grad je uloženo  6.900.000 KM,  a najviše je izdvojeno za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija, 2.830.000 KM“, rekao je Milunović, dodajući da je do sada zbrinuto 187 porodica. On je pojasnio da se na konkurs Ministarstva prijavilo 85 lica, te da po preliminarnim listama njih 26 ispunjava uslove za nepovratna novčana sredstva i tri za stambene jedinice, kao i da će konačna rang lista biti definisana nakon kontrole Ministarstva.

Vlada Republike Srpske, kako je rekao ministar, velika ulaganja je imala i u oblasti zapošlјavanja posredstvom Zavoda za zapošlјavanje, gdje je uložen o 2.820 000 KM, a zaposleno je 829 lica. Za socijalno zbrinjavanje radnika  uloženo je  oko 440.000 KM, za spomenike i spomen-obilјežja 338.000 KM, a izdvojeno je i 30.000 KM za otkup kuće u zaseoku Vurune, kako bi se kuća u kojoj je stradalo 75 Srba na Ilindan 1941. godine, uglavnom žena i djece, zaštitila od propadanja.

Ministar je najavio i podršku Ministarstva u izradi Monografije Novogradske brigade koja će biti predstavlјena povodom Dana Novogradske brigade, 29. juna.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drlјača novinarima je rekao da je ministar Milunović uvijek dobrodošao u Novi Grad, te da je veoma zadovolјan što je Ministarstvo rada i boračko- invalidske zaštite podržalo značajan broj projekata u  Novom Gradu. On je istakao važnost je da dovršavnja svih spomen-obilјežja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, te je naglasio potrebu za sanacijom Centralnog spomen-obilјežja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata. S tim u vezi, on je rekao: „Urađen je idejni projekat, a za sanaciju je neophodno 600.000-700.000 KM, te se iskreno nadamo da će nam u realizaciji ovog projekta pomoći Vlade Republike Srpske“.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje