Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Načelnik opštine Novi Grad Mirosav Drljača i predstavnici Odjeljenja za društvene djelatnosti prisustvovali su prvom Forumu za razmjenu najboljih praksi saradnje organizacija civilnog društva (OCD) i lokalnih vlasti, koji je održan u Zavidovićima u okviru projekta „Jačanje lokalnog učešća i saradnje kroz partnerstvo javnih vlasti i organizacija civilnog društva u Bosni i Hercegovini - LINK za saradnju/suradnju''.

Riječ je o projektu finansiranom od strane Evropske unije, a pored predstavnika Opštine Novi Grad prisustni su bili i predstavnici lokalnih vlasti i OCD-a iz Berkovića, Jablanice, Kostajnice, Maglaja, Mostara, Nevesinja, Prijedora, Ravnog, Trebinja, Zavidovića i Žepča, kao i predstavnici međunarodne zajednice i donatora, koji su zajednički identifikovali konkretne izazove saradnje i iskazali spremnost za pronalaženje optimalnih rješenja za jačanje saradnje.

Centralni događaj Foruma bio je pokretanje ELoGE programa, koji podržava Savjet Evrope u Bosni i Hercegovini, a koji je osmišljen da podrži zajednice u njihovoj potrazi za poboljšanjem svoje lokalne samouprave,  koji će se provoditi u 12 lokalnih zajednica obuhvaćenih projektom. Cilj je provesti samoprocjene tih lokalnih gradova u skladu s 12 načela dobrog demokratskog upravljanja. Prva ELoGE akreditovana platforma u BiH koju čine predstavnici konzorcijuma projekta, kontinuirano će biti na raspolaganju lokalnim zajednicama u procesu samoprocjene u narednim mjesecima.

Projekat ‘’LINK za saradnju/suradnju’’ ima za cilj jačanje kapaciteta lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva u provođenju participativnih procesa kako bi zajednički identifikovali specifične probleme zajednice i zahvaljujući participativnom pristupu, pronašli najoptimalnija rješenja. Vrijednost ovog projekta je preko 540.000 eura.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje