Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača i predsjednik Skupštine opštine Novi Grad Zoran Kukavica prisustvovali su sjednici Pravnog tima za izradu strategije pravne zaštite interesa Bosne i Hercegovine u vezi sa pitanjima odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora, koja je održana danas u prostorijama Opštine Novi Grad.
Na sjednici je govoreno o aktivnostima koje je Pravni tim do sada preduzeo, te je najavljeno da će Strategija pravne zaštite interesa Bosne i Hercegovine u vezi sa pitanjima odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora biti ubrzo završena.
Predsjedavajući Pravnog tima i sekretar Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, Željko Bogut u izjavi za medije je rekao: „Strategiju smo priveli kraju i planiramo je završiti do kraja marta, nakon čega će biti predana nadležnim institucijama u BiH“.
Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača je izrazio zadovoljstvo jer je sjednica pravnog tima održana baš u Novom Gradu, gdje su predstavnici pravnog tima na licu mjesta imali priliku vidjeti opravdanost straha i kategoričkih stavova stanovništva u slivu Une. „Drago nam je što konačno imamo uvid u konkretne aktivnosti Pravnog tima i što ćemo uskoro imati ispred sebe dokument koji će sadržavati pravce djelovanja i smijernice kojih bi se BiH trebala držati kako bi zaštitila interese svojih građana“, rekao je Drljača, naglasivši da je transparentnost od izuzetne važnosti, jer je ovo ogroman problem za sve građane, koji su ujedinjeni u stavu da je lokacija na Trgovskoj gori neprihvatljiva.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje