Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača i njegov zamjenik Bojan Lukač sastali su se danas sa predjsednikom Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i RH Božom Zovkom, savjetnikom ministra spoljne politike i ekonomskih odnsa BiH Žarkoom Laketom i načelnikom opštine Dvor Nikolom Arbutinom. Tema sastanka je bila prekategorizacija graničnog prelaza Novi Grad – Dvor, odnosno mjere koje će se preduzeti u narednom periodu, a u cilju konačenog rješavanja ovog problema.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača, sastanak smatra uspješnim i konstruktivnim. „MI smo danas dogovorili šta dalje treba da radimo po ovom pitanju i smatram da je rješenje ovog problema veoma blizu. Granični prelaz Novi Grad-Dvor, od ogromnog je značaja za Novi Grad ali i kompletnu prijedorsku regijiu, stoga nećemo stati dok ne riješimo njegov status“.

 Predsjednik Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora o granici između BiH i RH Božo Zovko tokom sastanka istakao je da je ova problematika često bila na dnevnom redu sjednica Mješovite komisije, kao i da su obje pogranične opštine do sada uradile sve što se od njih tražilo. On je, takođe, naveo da su BiH članovi Mješovite komisije stava da nema prepreka da se granični prelaz otvori, ali da postoji osporavanje hrvatske strane zbog Sporazuma o održavanju mostova između dvije države. Ovaj sporazum, koji je uslov  realizacije  sanacije mosta, za koju je izrađena i projektna dokumentacija, je usaglašen, ali se čeka njegovo potpisivanje.

S tim u vezi, u narednom periodu organizovaće se sastanak nadležnih ministara dvije države, te će se do rješenja pokušati doći diplomatskim putem.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje