Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U Gradskoj vijećnici u Novom Gradu, pred brojnim posjetiteljima i ljubiteljima slika naše sugrađanke, sinoć je otvorena "Prva samostalna izložba slika" slikarke Jelene Pavić.
Prema njenim riječima izložena djela nastajala su u rasponu od 1999. godine do danas, a rađena su uglavnom tehnikom ulje na platnu.
"Prvi motivi mojih slika bili su tema nestajanje žene, odnosno promjena ženinog tijela kako joj prolaze godine, a sad su teme odmor", rekla je ona.
Dražen Babić, direktor Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu, istakao je da je ova izložba početak uspješnog galerijskog izlaganja Pavićeve, te da će u narednom periodu prioritet biti podrška autorima iz naše opštine i prezentacija kulturnih vrijednosti Novog Grada.
Slikar Oste Erceg, u svom osvrtu na Jelenin rad, napisao je da je slikarka u svojim djelima pokazala dostignutu slikarsku zrelost, koju rijetko koji autor takvom brzinom postiže u svom dugom i napornom putu
"Slike su joj omljene za gledaoca, iako nisu opterećene detaljima i uljepšavanjima, mirisavom uglađenošću i kičastim efektima, naprotiv pune su duhovnog, osjećajnog, zavodiljivog, isprepletenog dubokim osjećajima, ali i tragikom, koje je dala na privlačan i samo njoj svojstven način", napisao je Erceg.
Jelena Pavić rođena je 01.02.1981. godine u Novom Gradu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Novom Gradu, a višu školu u Beogradu, sa zvanjem ekonomiste za marketing i trgovinu. Zaposlena je u "Novoj banci" a.d. Majka je jednog djeteta. Učestvovala je na 3. i 4. Bijenalu minijature BiH. Slikarstvom bavi se preko 20 godina, a svoju prvu samostalnu izložbu, otvorenu sinoć, posvetila je svome ocu Radi Paviću.
Izložba u Gradskoj vijećnici za sve posjetitelje biće otvorena od 31. avgusta do 14. septembra 2018.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje