Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Služenjem parastosa u Hramu Svete Trojice i polaganjem vijenaca kod spomen ploče kod KOP centra, u Blatni u Novom Gradu, danas je obilježen Dan Prve novogradske pješadijske brigade. Obilježavanju su, pored komandanata i brojnih pripadnika Vojske Republike Srpske, prisustvovale i delagecije opština Novi Grad, Krupa na Uni, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, te udruženja porodica poginulih boraca. 
O značaju Brigade za Republiku Srpsku dovoljno govori podatak da je predsjednik Republike Milorad Dodik odlikovao juče Prvu novogradsku pješadijsku brigadu Ordenom Nemanjića za izuzetne junačke podvige u oružanim borbama, koje predstavljaju primjer junaštva i služe kao uzor svim budućim generacijama kako se bori za slobodu Republike Srpske. 
Brigada je osnovana 1992. godine, a kroz njene redove prošlo je preko 5.500 boraca, koji su, u vrijeme ratnih dešavanja, uspjeli odbraniti teritoriju opštine Novi Grad, kao i opštine Krupa na Uni. 
U proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu ranjena su 963 pripadnika Novogradske brigade, a njih 248 je dalo živote za Republiku Srpsku.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje