Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U Narodnoj biblioteci u Novom Gradu juče je, u sklopu obilježavanja 23. aprila, Svjetskog dana knjige i autorskih prava, publici predstavljena knjiga poezije "Upoznaj svoje zidove" autora Mihajla Orlovića. Orlović je naglasio da je ova njegova knjiga nastala kao rezultat zrelog promišljanja o životu. "To je djelo koje doživljavam kao svoj uspon u razmišljanju i stvaranju i nadam se da neće biti posljednja knjiga poezije", rekao je Orlović.
Mihajlo Orlović rođen je u Bosanskom Milanovcu kod Sanskog Mosta. Gimnaziju je završio u Sanskom Mostu, a Fakultet političkih nauka u Beogradu - smjer žurnalistika. Do sada je objavio 22. knjige, a autor je i više dokumentarnih filmova i televizijskih reportaža za koje je dobio nagrade Srebrni pastir, Zlatna buklija i dr. Mihajlo Orlović je prevođen na više svjetskih jezika. Uvršten je u nekoliko antologija srpske poezije i pripovjedaka, a bio je i autor kultnih emisija na RTRS-u "Sto ljudi, sto ćudi", "U orlovom gnijezdu". 
U Narodnoj biblioteci sinoć su priliku da čitaju svoja djela imale i Gordana Savić i Renata Pavković iz Novog Grada, a književno veče otvorila je direktor Narodne biblioteke u Novom Gradu Slobodanka Vujinović.

 

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje