Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U centru grada, u ulici Karađorđa Petrovića, danas se okupio veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola, kao i djece preškolskog uzrasta, čime je ozvaničen početak akcije proljećnog čišćenja grada.

Akciju su organizovali Udruženje „Green Team“ i Opština Novi Grad, u saradnji sa Gimnazijom „Petar Kočić“, Srednjoškolskim centrom „Đuro Radmanović“, osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Vuk Karadžić“ i Dječijim vrtićem „Pčelica maja“.

Pristutnima se ispred „Green Team-a“ obratio Mladen Trniić, koji je ovom prilikom istakao da je akcija volonterskog karaktera, te da se organizuje svake godine povodom Međunarodnog dana Ekologije duše koji se obilježava 1. aprila.

„Ovom akcijom želimo, prije svega, da skrenemo pažnju građanima naše opštine na ekološke probleme i očuvanje životne sredine, te učinimo naš grad ljepšim i čistijim“, rekao je Trninić.

On je, podsjećajući na problem izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u neposrednoj blizini izvorišta pitke vode, dodao: „Veoma bitno je da se svi uključimo i angažujemo i da odlučno damo do znanja da ne želimo nuklearni otpad u blizini naše preljepe rijeke Une“.

Nakon toga prisutne je pozdravio i zamjenik načelnika Opštine Novi Grad Bojan Lukač, koji je ovom prilikom naveo da će akcija trajati tokom cijelog mjeseca aprila, te da će u nju biti uključena preduzeća i javne ustanove iz Novog Grada. On se takođe osvrnuo na aktuelni problem izgradnje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori. S tim u vezi, on je podsjetio da je juče na sjednici Vlade RS usvojen Prijedlog rješenja o prethodnoj zaštiti rijeke Une.

„Ono što mi kao lokalna samouprava možemo obećati, kada je ova problematika u pitanju, jeste da ćemo nastaviti da se borimo za našu rijeku, za naš grad i naše građane i da ni u jednom trenutku nećemo posustati," naglasio je Lukač.

Učenicima su na licu mjesta podijeljene rukavice i vreće za smeće, kao i promotivni materijal, nakon čega su se, uz koordinaciju svojih nastavnika, uputili na lokacije gdje su uklanjali smeće.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje