Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje, posjetom Spomen-sobi i svečanom akademijom u Novom Gradu je danas obilježen 9. januar – Dan Republike.

Obilježavanje Dana Republike u Novom Gradu je počelo jutros  polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a vijence su položile delegacije Opštine Novi Grad, Opštinske organizacije porodica poginulih boraca, invalida i nestalih, Boračke organizacije, MUP-a RS Policijske uprave Prijedor-Policijske stanice Novi Grad, Udruženja slijepih i slabovidih, kao i delegacije političkih partija, institucija i preduzeća. 

Nakon polaganja vijenaca organizovan je obilazak Spomen-sobe, a potom je amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra održana i svečana akademija.

Program akademije pratio je veliki broj građana, predstavnika lokalne samouprave,  boračke populacije i njihovih porodica, javnog i privatnog sektora, sportskih klubova, udruženja i političkih partija. Prisutne je kroz ratne prilike u periodu nastanka Republike Srpske svojim obraćanjem proveo komandant 1. Novogradske brigade Ranko Dabić, a nakon njega za govornicu je stao i predsjednik Skupštine opštine Mirko Zgonjanin.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača je u svom obraćanju rekao da rukovodstvo Republike Srpske ne mora da dijeli političke stavove, ali da moraju svi da budu jedinstveni kada je u pitanju interes i dobrobit Republike Srpske i njenih građana. On je ovom prilikom naglasio da se nisu, nikad neće i ne smiju zaboraviti oni koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje