Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača potpisao je danas sporazum o realizaciji dva projekta sa predsjednikom Udruženja pčelara Milošem Odžićem, za projekat nabavke opreme za proizvodnju satnih osnova vrijedan 25.510 KM, i predsjednikom Udruženja farmera Milanom Brkićem, za projekat nabavke junica vrijedan 126.400 KM.

Načelnik opštine istakao je da je riječ o projektima koje podržava Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj /IFAD/, a realizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, uz učešće Opštine Novi Grad i lokalnih udruženja. 
On je takođe dodao da je projekat nabavke opreme za proizvodnju satnih osnova za Udruženje pčelara vrijedan 25.510 KM, te da Opština i Udruženje učestvuju sa po 15 odsto, a Ministarstvo 70 odsto u ukupnoj vrijednosti projekta.

Drljača je rekao da je vrijednost projekta nabavke junica 126.400 KM, i da Opština obezbjeđuje 10 odsto sredstava, farmeri 50 odsto i Ministarstvo poljoprivrede 40 odsto. 
On je takođe istakao da se ove godine u opštini Novi Grad realizuju tri projekta iz IFAD programa. 
"Početkom ovog mjeseca potpisan je sporazum za nabavku dva transportna vozila za dvije poljoprivredne zadruge - "Agrojapra" i "Agronova" vrijedan 84.216 KM, koji sa 70 odsto finansira Ministarstvo poljoprivrede Srpske i Opština Novi Grad i zadruge sa po 15 odsto", rekao je Drljača.

Milošem Odžić, predsjednikom Udruženja pčelara, rekao je da će linija za proizvodnju satnih osnova pčelarima biti od velike pomoći.
"Sada će imati mogućnost da satne osnove proizvode od svojih materijala. Liniju će koristiti prvenstveno članovi Udruženja, ali i drugi pčelari u našoj opštini", rekao je Odžić, dodavši da pčelari u Novom Gradu godišnje proizvedu oko 60 tona meda.

Milan Brkić, predsjednik Udruženja farmera, rekao je da je riječ o značajnom projektu koji će u velikoj mjeri poboljšati genetski kvalitet grla. 
"Za nas koji se bavimo proizvodnjom mlijeka nabavka kvalitetnih grla je izazov. Ovaj projekat će omogućiti da popravimo genetiku i unaprijedimo proizvodnju", naveo je Brkić, istakavši da će za 25 članova Udruženja farmera biti nabavljeno 26 rasplodnih junica rase češki simentalac.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje