Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U Sportskoj dvorani u Novom Gradu u subotu je održana prva Dječija smotra folklora „Veseli koračići". Na manifestaciji, na kojoj je nastupilo osam kulturno-umjetničkih društva iz Republike Srpske, posjetioci su imali priliku vidjeti sve igre iz naših krajeva od Trebinja do Novog Grada.
Zamjenik načelnika opštine Bojan Lukač istakao je da je ova manifestacija okupila ono najbolje što Republika Srpska ima, a to su djeca, te da KUD "Una" Novi Grad na najbolji način predstavlja kulturu i tradiciju naše opštine u Republici Srpskoj, BiH I inostranstvu.
„Zahvaljujem svim učesnicima koji su podržali manifestaciju za koju su organizatori uložili ogroman trud", rekao je on.
Dražen Babić, direktor Kulturno obrazovnog centra posebno se zahvalio Opštini Novi Grad za podršku prvoj smotri dječijeg folklora.
„Kulturno-obrazovni centar posvećuje posebnu pažnju Kulturno-umjetničkom društvu „Una" koje radi 10 godina, čuva i na autentičan način pokazuje našu tradiciju", istakao je Babić.
Sinoć su, osim domaćina KUD „Una", nastupili i GKUD „Alat-Svisslion" iz Trebinja, KUD „Miloš Dujić Mišo" iz Čelinca, GKUD „Doboj" iz Doboja, SKD „Prosvjeta" Dvor, CKUD „Lepa Radić" iz Gradiške CKUDM „Masleša" Banja Luka, te KUD „Mladost" Pale.
Prvu smotru dječijeg folklora u Novom Gradu "Veseli koračići" ogranizovali su KUD „Una" i Kulturno-obrazovni centar uz pokroviteljstvo Opštine Novi Grad.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje