Sugestije za dalji razvoj internet prezentacije možete dostaviti na sugestije@opstina-novigrad.com

U amfiteatru Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu, i u organizaciji ove javne ustanove, juče je održan jubilarni 10. "Novogodišnji koncert" Mješovitog hora "Una". U prepunom amfiteatru, i pod vođstvom dirigenta Gorana Vulete, Hor "Una" izveo je između ostalih, kompozicije: "Eho" Orlanda di Lasa, "Oče naš" N. Kedrova, "Druga rukovet" S. Mokranjca, "Srpkinja" I. Bajića, te "New York, New York" J. Kandera.
Na početku izvođačkog dijela priustne u publici i članove hora pozdravio je direktor Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad Dražen Babić, te zamjenik načelnika opštine Novi Grad Bojan Lukač. Posebne zahvalnice članovima hora i zaslužnima uručio je dirigent Goran Vuleta.
Mješoviti hor "Una" osnovan je početkom 2008. godine i ovaj koncert je kruna njihovog desetogodišnjeg rada. Od svog osnivanja do danas, hor je imao veliki broj nastupa, koncerata i svečanih akademija. Zapažene nastupe održali su kako u Novom Gradu, Banjoj Luci, Prijedoru, kao i inostranstvu.
Učestvovali su na Međunarodnom takmičenju horova "Zlatna vila" u Prijedoru 2012. godine, 2014. osvojili su zlatnu medalju na Međunarodnom takmičenju horova u Bijeljini u kategoriji mješovitih horova, 2015. dve srebrne medalje na Međunarodnom takmičenju horova u Tuheljskim Toplicama u Hrvatskoj, te zlatnu medalju 2016. na istom takmičenju, a dirigent Goran Vuleta dobija i posebnu nagradu žirija za prikazanu izuzetnu muzikalnost. 
Kroz ovaj hor prošao je veliki broj pjevača, a trenutno broji 38 članova. Hor njeguje duhovnu i svjetovnu muziku domaćih i stranih autora, nastojeći da obuhvati sve stilske epohe.

Korisni linkovi

http://www.predsjednikrs.net

Predsjednik RS

http://www.vladars.net

Vlada Republike Srpske

https://www.narodnaskupstinars.net/

Narodna skupština RS

http://komorars.ba/

Privredna komora RS

http://www.predsjednistvobih.ba

Predsjedništvo BIH

Opština Novi Grad

Petar Kočića 2,
79220 Novi Grad

Telefon: 052 720 452 
Faks: 052 720 901 
e-mail: info@opstina-novigrad.com
JIB: 4400764840006

Radno vrijeme
pon.-pet. od 07:00h od 15:00h

Partnerske opštine

 

 Poslovno okruženje